GSO Dobson N 200/1200 DOB

GSO Dobson N 200/1200 DOB

Acest produs nu este comercializat de nici unul dintre partenerii noştri. Vă rugăm să alegeți din produsele de mai jos.
Ultimul preț cunoscut (06.01.2020): 2 600,00 RON

Puteti evalua

Descrierea produsului
Optica GSO N200/1200:   Observarea nebuloaselor şi galaxiilor nu reprezintă o problemă cu acest Newton. Obiectivul de 200mm vă oferă structuri ale nebuloaselor planetare şi primele semne ale braţelor spiralate ale galaxiilor. Structurile extinse ale nebuloaselor, precum nebuloasa Cirrus din constelaţia Lebăda, sunt deja vizibile în detaliu. În special la observarea Lunii şi a planetelor performanţele opticii sunt extraordinare, deoarece oglinda secundară mică şi  bariletul îngust al oglinzii secundare  oferă un contrast şi o claritate deosebite. Focuserul Crayford  2 îmbunătăţit stă într-o carcasă solidă, astfel se obţine o rigiditate mecanică ridicată şi este garantată o  ajustare fără vibraţii . Pretensionarea cu arc previne o ajustare suplimentară a instrumentului la schimbarea ocularului.   Avantajele pe scurt:  
  • telescop foarte versatil
  • oglindă secundară mai mică cu bariletul oglinzii secundare îngust
  • focuser Crayford  
  Montura Dobson GSO: Telescoapele Dobson se află printre cele mai practice instrumente de astronomie. Au o construcţie simplă dar în acelaşi timp genială. În principiu acestea au doar două componente. În primul rând optica şi în al doilea rând montura. O cutie din lemn care stă pe podea şi pe care va fi montat telescopul. Puteţi începe imediat observaţiile şi nu trebuie să faceţi o instalare şi aliniere complicată a monturii. Ideea de bază a construcţiei unui Dobson este următoarea: dorinţa de a oferi un telescop cu optică mare la un preţ mic. Acest lucru a fost realizat. De la invenţia telescopului Dobson s-a dezvoltat o adevărată comunitate de fani, fascinaţi de simplitatea acestor instrumente. Motto: performanţă ridicată la un buget redus! Rockerbox-ul, pe care este montată optica, este foarte uşor de utilizat.   Telescopul se mişcă foarte uşor cu doar câteva degete pe azimutală şi înălţime.   Pe suportul în înălţime un ax din oţel susţine înregul tub. Prin intermediul a două suprafeţe cu prelucrare CNC se face ajustarea precisă.   Imagine similară! Comentariul expertilor nostrii:   Telescoapele Dobson oferă o  optică de calitate la un preț mic . Datorită construcției simple și a mânuirii ușoare, acestea sunt populare printre începători. Ghidarea se face manual. Instrumentele sunt concepute pentru observațiile vizuale. Datorită aperturii relativ mare a instrumentului, pot fi rezolvate  roiuri stelare iar la unele nebuloase pot fi recunoscute structuri . Cu accesorii potrivite este posibilă fotografierea Lunii și a Soarelui. Pentru fotografierea altor obiecte cerești este necesară o montură cu ghidare. Montura poate fi achiziționată ulterior.

(Bernd Gährken)


Denumiri similare la Telescop GSO Dobson N 200/1200 DOB: Dobson N 200 1200 DOB, DobsonN2001200DOB
Păreri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.