Lunt Solar Systems ST 80/560 LS80T Ha B1200 C PT OTA

Lunt Solar Systems ST 80/560 LS80T Ha B1200 C PT OTA

23 600,00 RON
Descrierea produsului
Optica  Lunt Solar Systems H-alpha:

Acest telescop solar complet este un  acromat de înaltă calitate , cu o lentilă frontală care reduce lumina parazită la jumătate din cât reduce un acromat normal. Acest lucru elimină efectul posibil de coma, astigmatismul, deviaţiile de centrare şi împreună cu lentilele de colimare potrivite, rezultă un  telescop solar asferic cu câmp vizual plan corectat.   Imaginea este optimizată pentru o claritate maximă în zona roşie a spectrului. Sistemul optic funcţionează fără vignetare (fără obstrucţie centrală) şi este potrivit atât pentru s uprafeţele solare  cât şi pentru  protuberanţe . Tubul este din metal şi vopsit în alb.  

Filtrarea se face printr-un  sistem etalon : 2 plăci planparalele din material transparent, de exemplu sticlă de cuarţ, cu o suprafaţă reflectorizantă. Un asemenea sistem prezintă, în funcţie de frecvenţă, o transmisie maximă, respectiv o pierdere minimă. Filtrul etalon Lunt Solar System izolează o anumită lungime de undă a spectrului solar,   linia H-alpha . Sistemul etalon intern cu focalizare fină  permite observaţii cu o lăţime de bandă mai mare de 0,7 angstrom. Cu un  filtru etalon suplimentar doublestack , care se poate înfileta în faţa lentilei frontale a telescopului, se obţine o lăţime de bandă mai mică de 0,5 angstrom.   Focalizarea fină și precisă  se face cu ajutorul focuserului Crayford 2 de înaltă calitate cu reducție 1:10. Astfel aveți  control complet  atât vizual cât și fotografic și întotdeauna o imagine clară, ceea ce este esențial în special la observațiile solare.  
Atenție:  Puteți conecta la telescop numai accesorii de 1,25  deoarece la focuserul de 2 se va conecta prisma în care este prelucrat filtrul de blocare.
Abia la această prismă puteți conecta accesorii. Iar această prismă are spre ocular din păcate doar o conexiune de 1,25.
Denumiri similare la Telescop Lunt Solar Systems ST 80/560 LS80T Ha B1200 C PT OTA: ST 80 560 LS 80 T Ha B 1200 C PT OTA, ST80560LS80THaB1200CPTOTA
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^