Orion Dobson N 114/450 StarBlast 4.5 Astro

Orion Dobson N 114/450 StarBlast 4.5 Astro

Orion Dobson N 114/450 StarBlast 4.5 Astro

1 050,00 RON
Descrierea produsului
Optica  Orion N114/450:
Star Blast este un Dobson foarte compact cu o  performnaţă surprinzător de bună . Acesta oferă pentru iubitorii de stele o iniţiere ideală în observaţii.   Obiectivul de 114 mm  colectează destulă lumină pentru a înfăţişa nebuloase şi galaxii. Nu doar obiectele mari standard, cum ar fi  nebuloasa Orion sau Pleiadele , ci şi sute de obiecte mai slab luminoase sunt accesibile cu această lunetă. Dacă veţi face o excursie prin Caleea Lactee cu ocularul panoramic de 20 mm veţi vedea în fundalul luminat de stele  multe nebuloase şi roiuri stelare.  
Cu ajutorul  oglinzii principale parabolice precise  sunt posibile şi observaţiile lunare şi planetare. Chiar şi la puterile de mărire necesare peste 100x, imaginea nu este aplatizată. O trăsătură specială a instrumentelor din această clasă este oglinda principală parabolică. În mod normal aceste instrumente au o oglindă sferică simplă. Avantajul este  imaginea mult mai clară , atât a planetelor cât şi a Lunii. Dar şi la un câmp vizual mare claritatea este mai bună. O oglindă parabolică principală este la un Newton cu o luminozitate atât de mare o condiţie pentru imagini cu difracţie limitată.  
Instrumentul este în plus atât de compact încât încape şi în bagaj în avion. Montura Dobson permite o ajustare simplă datorită reglajului fin şi precis.  
Motto-ul acestui instrument este simplu: instalaţi şi începeţi observaţiile imediat .

Avantajele pe scurt:    
  • reflector Newton cu luminozitate ridicată
  • simplu şi compact
  • oglindă principală parabolică
  Montura de masă Dobson: bază stabilă, extrem de portabilă
Pentru dumneavoastră telescoapele "normale" sunt prea mari sau căutaţi un instrument compact? Montura de masă Dobson va face ca telescopul dumneavoastră să fie un însoţitor perfect, deoarece puteţi transporta instrumentul dumneavoastră chiar şi într-o bucată.

Montaţi telescopul pe masă şi puteţi începe
Utilizarea monturii nu putea fi mai uşoară. Aşezaţi telescopul pe o masă sau pe o podea înălţată.  
Montura se poate mişca uşor în toate direcţiile datorită rulmenţilor de teflon cu mişcare fină. Telescopul nu trebuie aliniat anterior. După instalare puteţi viza uşor un obiect. Apoi urmăriţi acest obiect la fel de uşor, în timp ce admiraţi în ocular planeta sau nebuloasa.

Cunoaşteţi stelele
Această montură Dobson solidă are un avantaj suplimentar: învăţaţi explorând singur cerul şi deveniţi astfel expert.
Denumiri similare la Telescop Orion Dobson N 114/450 StarBlast 4.5 Astro: Dobson N 114 450 StarBlast 4 5 Astro, DobsonN114450StarBlast45Astro
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^