Orion Dobson N 203/1200 SkyQuest XT8 IntelliScope DOB

Orion Dobson N 203/1200 SkyQuest XT8 IntelliScope DOB

3 740,00 RON
Descrierea produsului
Optica  Orion SkyQuest:

Optica reflectorului Newton a acestui telescop este realizată conform calităţii Orion, oglinzile din sticlă calcosodică  sunt  aco perite cu un strat de aluminiu şi dioxid de siliciu  de înaltă calitate .  La modelele cu un diametru de până la 150 mm focalizarea se face printr-un focuser cu cremalieră de 1,25, iar la cele cu un diametru începând de la 203 mm este utilizat un focuser Crayford de 2.
Baza Dobson este realizată din  rulmenţi de teflon cu acţionare fină  astfel încât să fie posibilă o mişcare liberă şi fără efort a telescopului. Tubul îşi menţine poziţia deoarece este echilibrat perfect. Componentele telescopului sunt uşor manevrabile, astfel telescopul  are o portabilitate bună  şi poate fi montat fără efort şi fără cunoştinţe sau unelte speciale. Cu toate acestea construcţia per ansamblu se caracterizează prin rezistenţă la vânt şi stabilitate. Object Locator Orion  permite găsirea rapidă a peste 14.000 de obiecte cereşti salvate. În primul rând telescopul va fi aliniat la locaţia curentă printr-o rutină de aliniere simplă. După aceasta alegeţi obiectul dorit din baza de date cu ajutorul  unităţii de control iluminate  şi urmăriţi direcţia indicată de localizatorul de obiecte în timp ce mişcaţi telescopul manual conform săgeţilor indicate pe display. În scurt timp telescopul dumneavoastră va fi aliniat pe obiectul setat, iar când veţi privi prin ocular obiectul va putea fi văzut în câmpul vizual al ocularului.
Puteţi alege obiectele după tip (de exemplu planete, nebuloase, roiuri stelare, galaxii) sau după numărul din catalog (de exemplu M57, NGC253). O altă posibilitate este alegerea unuia din cele  12 tururi   salvate,   care vă prezintă cele mai interesante obiecte cereşti care sunt cel mai bine vizibile în luna curentă. Şi cealaltă metodă este posibilă: imaginaţi-vă că în plimbarea dumneavoastră daţi peste un obiect pe care nu-l puteţi identifica - Object Locator poate face acest lucru. Printr-o apăsare a butonului ID obţineţi imediat cele mai uzuale informaţii despre acel obiect, printre altele tipul obiectului, numele, mărimea şi constelaţia. Object Locator face din telescopul dumneavoastră un  instrument flexibil care va oferi o bucurie de durată începătorilor. Conţinut la livrarea telescopului Dobson Orion  N 203/1200 IntelliScope:
  • tub optic cu un diametru de 203 mm şi o distanţă focală de 1200 mm
  • focuser Crayford (2")
  • adaptor ocular 2" - 1,25"
  • oculare SPL 25 mm, SPL 10 mm (1,25")
  • căutător 9x50 cu vizualizare oblică
  • montură Dobson cu rulmenţi de teflon şi sloturi pentru oculare
  • IntelliScope Object Locator cu peste 14.000 de obiecte salvate

Denumiri similare la Telescop Orion Dobson N 203/1200 SkyQuest XT8 IntelliScope DOB: Dobson N 203 1200 SkyQuest XT 8 IntelliScope DOB, DobsonN2031200SkyQuestXT8IntelliScopeDOB
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^