Orion Dobson N 305/1500 SkyQuest XX12 TrussTube Intelliscope DOB

Orion Dobson N 305/1500 SkyQuest XX12 TrussTube Intelliscope DOB

Acest produs nu este comercializat de nici unul dintre partenerii noştri. Vă rugăm să alegeți din produsele de mai jos.
Ultimul preț cunoscut (06.01.2020): 7 400,00 RON

Puteti evalua

Descrierea produsului
Optica  Orion SkyQuest:

Optica reflectorului Newton a acestui telescop este realizată conform calităţii Orion, oglinzile din sticlă calcosodică  sunt  aco perite cu un strat de aluminiu şi dioxid de siliciu  de înaltă calitate .  La modelele cu un diametru de până la 150 mm focalizarea se face printr-un focuser cu cremalieră de 1,25, iar la cele cu un diametru începând de la 203 mm este utilizat un focuser Crayford de 2.
Baza Dobson este realizată din  rulmenţi de teflon cu acţionare fină  astfel încât să fie posibilă o mişcare liberă şi fără efort a telescopului. Tubul îşi menţine poziţia deoarece este echilibrat perfect. Componentele telescopului sunt uşor manevrabile, astfel telescopul  are o portabilitate bună  şi poate fi montat fără efort şi fără cunoştinţe sau unelte speciale. Cu toate acestea construcţia per ansamblu se caracterizează prin rezistenţă la vânt şi stabilitate. Designul cu tub truss  permite transportul uşor al acestui telescop de dimensiuni mari într-un autoturism obişnuit: cu puţin efort şi fără instrumente speciale se poate comprima la dimensiuni minime. Object Locator Orion  permite găsirea rapidă a peste 14.000 de obiecte cereşti salvate. În primul rând telescopul va fi aliniat la locaţia curentă printr-o rutină de aliniere simplă. După aceasta alegeţi obiectul dorit din baza de date cu ajutorul  unităţii de control iluminate  şi urmăriţi direcţia indicată de localizatorul de obiecte în timp ce mişcaţi telescopul manual conform săgeţilor indicate pe display. În scurt timp telescopul dumneavoastră va fi aliniat pe obiectul setat, iar când veţi privi prin ocular obiectul va putea fi văzut în câmpul vizual al ocularului.
Puteţi alege obiectele după tip (de exemplu planete, nebuloase, roiuri stelare, galaxii) sau după numărul din catalog (de exemplu M57, NGC253). O altă posibilitate este alegerea unuia din cele  12 tururi   salvate,   care vă prezintă cele mai interesante obiecte cereşti care sunt cel mai bine vizibile în luna curentă. Şi cealaltă metodă este posibilă: imaginaţi-vă că în plimbarea dumneavoastră daţi peste un obiect pe care nu-l puteţi identifica - Object Locator poate face acest lucru. Printr-o apăsare a butonului ID obţineţi imediat cele mai uzuale informaţii despre acel obiect, printre altele tipul obiectului, numele, mărimea şi constelaţia. Object Locator face din telescopul dumneavoastră un  instrument flexibil care va oferi o bucurie de durată începătorilor. Conţinut la livrarea telescopului Dobson Orion N  305/1500 IntelliScope TrussTube :
  • tub optic truss cu un diametru de 305 mm şi o distanţă focală de 1500 mm
  • focuser Crayford (2")
  • adaptor pentru ocular 2" - 1,25"
  • oculare DV 35 mm (2"), SPL 10 mm (1,25")
  • căutător 9x50
  • montură Dobson cu rulmenţi de teflon şi sloturi pentru oculare
  • IntelliScope Object Locator cu peste 14.000 de obiecte salvateDenumiri similare la Telescop Orion Dobson N 305/1500 SkyQuest XX12 TrussTube Intelliscope DOB: Dobson N 305 1500 SkyQuest XX 12 TrussTube Intelliscope DOB, DobsonN3051500SkyQuestXX12TrussTubeIntelliscopeDOB
Păreri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.