Orion Maksutov MC 127/1540 Starmax EQ-3

Orion Maksutov MC 127/1540 Starmax EQ-3

3 560,00 RON
Descrierea produsului
Optica  Orion MC 127/1540:

Acest tub foarte puternic, dar totuşi compact colectează, cu o deschidere de 127mm, aproape de două ori mai multă lumină decât un reflector cu o deschidere de 90mm. Astfel acesta oferă imagini cu contrast foarte ridicat, înfăţişează multe detalii la observarea planetelor şi permite chiar şi observaţii deep-sky. Tubul are o greutate foarte redusă de 3,2 kg şi permite un transport uşor din oraşele puternic iluminate într-un loc întunecat. Este astfel potrivit şi ca instrument terestru pentru observaţii de noapte. Spre deosebire de adaptările pentru camere foarte scumpe la instrumentele terestre clasice, la un telescop sunt posibile nenumărate adaptări la un preţ redus, de exemplu pentru fotografierea păsărilor mici. Bineînţeles puteţi face şi astrofotografie şi să produceţi imagini excelente ale Lunii şi ale planetelor. Chiar şi din punct de vedere optic acest telescop este, datorită designului roşu, o adevărată bijuterie.  

Avantajele pe scurt:  
  • optică uşoară, compactă
  • imagini cu contrast ridicat
  • potrivit pentru fotografie şi observaţii în natură
  Montura  EQ-3-2:

Această montură ecuatorială oferă deja posibilitatea instrumentelor optice de a urmări mişcarea stelelor. Poate fi setată pentru locaţia fiecărui loc de observaţii. Prin mişcări fine în ascensie dreaptă şi declinaţie  se pot localiza şi urmări uşor obiectele ; o contragreutate asigură echilibrarea precisă a opticii. Montura EQ-3 constituie o  bază solidă pentru optici începând de la cele mici până la cele mijlocii  şi este potrivită de asemenea pentru plimbări pe cerul înstelat. Pentru montura EQ-3-2 se pot utiliza  motoare  pentr u urmărirea automată, cu acestea putându-se realiza şi primele încercări în domeniul  astrofotografiei . Trepiedul de aluminiu al monturii este extensibil şi se poate regla pentru o înălţime începând de la 71 cm până la 121 cm. O tăviţă de suport vă oferă loc pentru a păstra ocularele şi alte accesorii în timpul observaţiilor.  
Montura se livrează împreună cu:
  • Trepied de aluminiu stabil (reglabil în înălţime de la 71cm până la 121cm);
  • Tavă accesorii;
  • Contragreutate corespunzătoare.
  Comentariul expertilor nostrii:   Telescoapele Maksutov au un filet propriu care nu corespunde întocmai filetului SC. De aceea este un necesar un  Adapter  suplimentar. Cu acesta sortimentul variat de accesorii poate fi utilizat pentru telescoape Schmidt-Cassegrain.

(Bernd Gährken)
Denumiri similare la Telescop Orion Maksutov MC 127/1540 Starmax EQ-3: Maksutov MC 127 1540 Starmax EQ 3, MaksutovMC1271540StarmaxEQ3, Maksutov MC 127/1540 Starmax EQ 3, MaksutovMC1271540StarmaxEQ-3
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^