Orion N 254/1200 Atlas EQ-6 GoTo

Orion N 254/1200 Atlas EQ-6 GoTo

Orion N 254/1200 Atlas EQ-6 GoTo

Acest produs nu este comercializat de nici unul dintre partenerii noştri. Vă rugăm să alegeți din produsele de mai jos.
Ultimul preț cunoscut (06.01.2020): 12 500,00 RON

Puteti evalua

Descrierea produsului
Optica  N254/1200:   Cu acest telescop observatorul are la dispoziţie  un diametru imens  pentru observaţii detaliate ale obiectelor Deep Sky. Acesta este unul dintre cele mai mari telescoape Newton de la Orion şi colectează aproape de 3 ori mai multă lumină decât un telescop de 114 mm. Astfel nu sunt posibile numai  observaţiile planetare cu luminozitate şi constrast ridicat -  telescopul îşi demonstrează puterea în primul rând în domeniul obiectelor deep sky. În timp ce cu majoritatea telescoapelor de dimensiuni reduse sunt vizbile numai nucleele multor galaxii, acest telescop înfăţişează  foarte clar structurile spirale.  Chiar şi roiurile globulare sunt obiecte fascinant reprezentate cu acest telescop gigant, iar multe din acestea se prezintă pe întregul câmp vizual cu nenumărate  stele individuale separate.   Telescopul are o  oglindă principală parabolică cu difracţie limitată  cu un marcaj central pentru ajustarea exactă a opticii. Bariletul îngust al oglinzii secundare şi oglinda secundară de 58mm asigură un  contrast ridicat excelent.  Datorită rezoluţiei ridicate în condiţii atmosferice foarte bune pot fi recunoscute detalii extrem de fine ale planetelor. Deşi acest intrument se numără printre cele mai mari telescoape care pot fi montate la o montură ecuatorială, optica de 14 kg este uşor de transportat. Focuserul Crayford solid de 2"  oferă chiar şi pentru ocularele şi aparatele foto foarte grele un suport suficient. Datorită  posibilităţii de focalizare fine  este uşor de găsit punctul de focalizare optim. Cu un raport focal de f/4,7 optica este  făcută pentru astrofotografie,  telescopul cu luminozitate mare permite din acest motiv  timpi de expunere mici  la un câmp vizual destul de mare. Cu un corector de coma opţional sunt obţinute fotografii clare până la margini. Avantajele pe scurt:
 • luminozitate foarte ridicată datorită diametrului de 254mm
 • imagini cu contrast ridicat datorită bariletului îngust al oglinzii secundare şi al oglinzii secundare de dimensiuni reduse
 • potrivit pentru astrofotografie datorită opticii cu luminozitate foarte mare
 • oglindă principală parabolică cu difracţie limitată
  Montura Orion Atlas EQ-G GoTo:
Atlas EQ-G este cea mai mare montură Orion, care oferă o performanţă enormă. Chiar şi tuburile optice cu o greutate de până la 18 kg pot fi purtate stabil şi fără vibraţii. Astfel montura Atlas poate purta chiar şi telescoape Newton cu un diametru al oglinzii de 25 cm.  

O specialitate: astrofotografia
Montura Atlas EQ-G are, pe lângă capacitatea ridicată de încărcare şi o mişcare precisă. Cei 12 Rulmenţi cu bilă şi rulmenţi conici integraţi fac posibilă o astrofotografiere precisă şi reuşită. Pe de altă parte angrenajul melcat fin din oţel inoxidabil şi roţile melcate din bronz asigură în plus o mişcare fină cu o eroare redusă a angrenajului melcat.
Motoarele în trepte performante în axul ascensiei drepte şi 
în axul de declinaţie urmăresc obiectele fără zgomot chiar şi la o viteză GoTo mai mare. Vecinii dumneavoastră vor dormi liniştiţi noaptea.

Cu căutătorul polar iluminat veţi alinia montura în câteva minute. Şi apoi totul este deja pregătit pentru fotografiile sau observaţiile dumneavoastră.

Asistenţă electronică pentru fotografiile dumneavoastră
Backlash, Periodic Error Correction (Corecţia Periodică a Erorii) şi o conexiune ST-4 Autoguiding: puteţi hotărî dacă veţi face o ghidare manuală sau veţi face astrofotografia complet automat.  

Universul în mâinile dumneavoastră: Unitatea de control Go To
Display-ul cu două linii iluminează pe întuneric într-o culoare roşie slabă. Unitatea de control vă garantează, cu un catalog de 42.900 de obiecte, multe lucruri interesante de descoperit. După aliniere puteţi începe imediat. Alegeţi o planetă din sistemul solar şi priviţi către obiectul Messier cunoscut sau chiar către un obiect NGC.

Observaţi planete, galaxii, roiuri stelare, nebuloase de emisie, nebuloase planetare sau propriile obiecte salvate.

După ce aţi ales un obiect telescopul se pune automat în mişcare şi în cele din urmă veţi descoperii obiectul în ocular.

Ghidarea şi montarea:
 • ghidare GoTo cu unitate de control deschisă (poate fi operată şi cu mănuşi)
 • display roşu cu linii (cu intensitate reglabilă a luminii) şi taste de culoarea roşie
 • aliniere pe 1, 2 sau 3 stele
 • peste 42.900 de obiecte selectabile
 • pot fi setate 25 de obiecte proprii şi este posibilă introducerea de coordonate
 • viteză de 3,4°/secundă
 • modul de urmărire: sideral, lunar, solar şi sideral cu PEC
 • recalibrarea obiectului posibilă
 • este posibilă actualizarea pe internet
 • este posibil controlul prin intermediul calculatorului (RS232)
 • autoghidare prin intermediul interfeţei
 • Periodic Error Correction (pentru astrofotografie)
 • căutător cu iluminare şi ajustabil cu ajutorul scalei sau a alinierii după constelaţie
 • funcţie GPS posibilă prin intermediul unui modul suplimentar
 • afişarea consumului şi a temperaturii
 • versiunea 3. XX
 • capacitate de încărcare de pănă la 18 kg (vizual puţin mai mult)Denumiri similare la Telescop Orion N 254/1200 Atlas EQ-6 GoTo: N 254 1200 Atlas EQ 6 GoTo, N2541200AtlasEQ6GoTo, N 254/1200 Atlas EQ 6 GoTo, N2541200AtlasEQ-6GoTo
Păreri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.