Sky-Watcher Maksutov-Newton 190/1000

Descrierea produsului
Optica MN 190/1000: Aceast ă optică oferă oluminozitate puternicăşio performanţă înaltă pentru astrofotografieşi pentru observaţiile vizuale. Datorită utilizării suplimentare alentilei Maksutov de la Schotttelescopul obţine imagini foarte bune. Cu o deschidere de 190mm telescopul colectează în jur de740 de ori mai multă lumină decât ochiul liber(la 7 mm pupilă de ieşire). Astfel telescopul se potriveşte atât pentruobservarea cu constrast foarte ridicat a planetelor şi a Lunii, dar oferă şio performanţă ridicată la observarea obiectelor d eep-sky. Maksutov-Newton este unul din telescoapele Newton cu design variat, care are o oglindă principală sferică cu o lentilă menisc montată frontal şi acoperită cu un strat antireflex multiplu. Deşi la prima vedere seamănă cu un telescop Newton, acesta oferă proprietăţi ale imaginii cu totul diferite. Acest telescop este optimizat special pentru astrofotografie şi oferă o corecţie extraordinară asupra întregului câmp vizual. Astrofotograful ob ţine cu o cameră CCD sau un aparat foto DSLR (de exemplu Canon EOS)o astrofotografie plană fără coma, fiind important pentru estetica imaginii. Chiar şi stelele aproape de margine vor apărea ca nişte puncte şi nu ca nişte comete, datorită distorsionării. Optica se poate compara cu o imagine apocromată. Avantajul este evident, deoarece Mak-Newtonare un preţ mult mai accesibildecât un apocromat. Mai mult, acest sistem nu produceaberaţii cromatice incomode, pe când la acromate acestea sunt obişnuite. Acest telescop este un aşa numit „ sistem închis . Aceasta înseamnă că după răcirea tubului nu se produce o turbulenţă a aerului care ar fi nefavorabilă pentru fotografiere.  Datorită lentilei meniscse poate renunţa la bariletul oglinzii secundare care generează un efect de difracţie. Oglinda secundară de 58 mm permite o iluminare foarte bună a câmpului. Cu un raport focal def/5,3 telescopul are o putere optică mare care permite, în astrofotografie, timpi de expunere relativ mici. Datorită distanţei focale de 1000 mm majoritatea obiectelor sunt reprezentate corect. Cu un chip obişnuit la aparatele foto Canon EOS, se obţine un câmp vizual de 1,4°x1°. Focuserul Crayford 2 ţoli cu rulmenţi cu bilă şi reducţie 1,25 permite o focalizare precisă. Chiar şi aparatele foto grele pot fi suportate fără probleme. Cu o greutate de numai 10 kg optica poate suporta multe tipuri de monturi. Alegerea monturii depinde de scopul utilizării tubului. Foarte recomandată în astrofotografie este montura Skywatcher EQ-6 Pro. Chiar şi numai din punct de vedere al aspectului exterior acest instrument este o adevărată bijuterie: acesta captează prin designul elegant al clasei de vârf, tubul şi căutătorul care strălucesc într-un ton de culoare neagră estetic. Avantajele pe scurt:
  • tub închis cu lentilă menisc acoperită cu un strat antireflex multiplu
  • ideal pentru astrofotografie
  • fabricat cu sticlă Schott
  • oglindă secundară ajustabilă
  • câmp vizual mare şi plan
  • raport focal rapid
     
Denumiri similare la Telescop Sky-Watcher Maksutov-Newton 190/1000: Maksutov Newton 190 1000, MaksutovNewton1901000, Maksutov Newton 190/1000, Maksutov-Newton1901000, Maksutov-Newton 190/ 1000
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^